joi, 28 martie 2013

Clasice , elegante si seducatoare ieseau in evidenta prin lucruri simple si bun gust.


Marilyn Monroe-o diva a anilor '20

Marilyn Monroe (scuta Norma Jeane Mortensen, n.1 iunie1926 – d. 5 august1962) a fost o actriță, sex simbol și divă pop a secolului al XX-lea. Ascensiunea lui Monroe la nivelul de celebritate a început cu selectarea ei pentru a poza în câteva reviste, asta în timp ce primul ei soț făcea parte din Marina Comercială. Cea mai însemnată parte a filmelor ei au fost făcute pentru 20th Century Fox, unde și-a luat și numele care a făcut-o celebră. După câteva apariții minore în decurs de câțiva ani, Marilyn a început să devină cunoscută pentru talentul ei de comediană, ajutată fiind și de remarcabila ei prezență scenică. Și-a îndreptat eforturile către apariții mai consistente, și, la un anumit moment al carierei sale, a reușit să-și îndeplinească acest scop. Circumstanțele misterioase ale morții lui Marilyn au fost subiectul multor speculații, dar nu au reușit să-i știrbească reputația de cea mai legendară figură publică a tuturor timpurilor.
Deși criticii americani/latini au avut rezerve la început să îi recunoască abilitățile dramaturgice, ei nu au ezitat să îi conteste sex appeal-ul. Monroe juca acum (1953) într-un film cu buget mare Niagara. Criticii de film si-au concentrat atenția asupra magnetismului camerei față de Monroe, nu numai la acțiunea de fundal a filmului. Niagara a ajuta-o pe Monroe să devină senzația momentului aproape peste noapte. Rolul ei de femeie dezechilibrată cu moravuri ușoare care plănuiește să își asasineze soțul, i-a făcut pe critici să afirme că ar fi fost actrița principală perfectă pentru unul din filmele regizate de Alfred Hitchcock.

Moda anilor '20

Anii '20 sunt cunoscuţi şi drept "Era Jazz-ului" sau, mai bine, drept perioada Art Deco.  A fost o perioada liniştită, după primul război mondial, o perioadă de pace şi prosperitate, intercalată aşadar între finalul războiului şi începutul crizei economice din Statele Unite - Marea Depresiune - în 1929. O perioadă extraordinară caracterizată prin haine mult mai comfortabile Fetişcanele au pus deoparte restricţiile impuse de moda edwardiană şi cea victoriană, şi-au tăiat scurt părul şi au dansat Charleston în rochii cu franjuri. Părul scurt a adus totodată moda pălăriilor cloche în formă de cască, împodobite cu mărgele sau broderii. Cererea pentru articole de lux readuce în scenă şifonul, material folosit cu 20 de ani în urmă, care, la rândul său, aduce pe scenă o siluetă feminină mult mai eterică.    Rochiile acestei perioade sunt romantice şi inocente, cu linii simple caracteristice perioadei Art Deco, cu o infuzie de ornamente din mărgele, dantelă metalică şi broderie.